Palaute

2012-2014

Meidän perhe on ollut Rahkojen ja muutamien muidenkin perheiden kanssa samoissa junissa ja reissuissa mukana kaksi kierrosta. En voi muuta kuin yhtyä kaikesta sydämestäni Mikan kirjoittamaan. Upea projekti, jota voi kaikille junnuille lämpimästi suositella! Aivan upeaa työtä nuorten eteen, paljon uusia ystäviä tullut mukaan niin itse nuorille kuin vanhemmillekin. Puolassakin tuntui että joka toinen oli minaritouhuissa ollut mukana ;)

Meidän perheen minarit ovat tällä erää jäämässä tähän, Oona ei valitettavasti pääse osallistumaan viimeiselle leirille harjoitusturnauksen takia. Mutta sitten joskus tulevaisuudessa lastenlapsien kanssa uutta minaria odotellessa,

Oikein hyvää syksyä kaikille, nautitaan oikein olan takaa ja pitkään Suomen upeasta MM-saavutuksesta

Terveisin Oona, Nea, Mervi ja Janne Luostarinen


Kiitos Jouni,

Olette kehittäneet hienon tavan auttaa meitä vanhempia lapsiemme kasvatuksessa, lentopallon keinoin.

Perheellämme on jo toinen minari-kierros päättymässä. Neljän vuoden joulun välipäivät ja pääsiäiset on leireillä vietetty ja päivääkään emme pois vaihtaisi.

Päällimmäisenä vuosista on jäänyt mieleen, kaikki varsinaisen lentopallon harjoittelun ulkopuoliset asiat. Pitkät matkat Tanhuvaaraan, päihdeluennot, lasten leiriytyminen ja ystävystyminen uusien ihmisten kanssa, kuuma hiekka italiassa ym..Ei ole kumma että minari on niin suosittu. Sattuu myös hyvään saumaan lasten kasvun kannalta.

Siis mitä yritän sanoa: Nöyrin kiitoksemme sinulle ja kaikille niille kouluttajille unohtumattomista elämyksistä.

Terveisin:
Perhe Rahko


Moi Jouni ja tiimi

Tämä vajaa kahdenvuoden ”Minariprojekti” on ollut todella hieno kokemus.

Poikia joukkueena seuranneena sekä lapsen vanhempana, on ollut hienoa huomata poikien hankinen kasvu ja yhteen hitsautuminen alkavan murrosiän kynnyksellä. Poissa kotoa ja porukalla tekeminen kannustavassa ja positiivisessa seurassa on kasvattanut jokaiselle pojalle ensimmäisiä ”rintakarvoja”.

Uskottavien elämänohjeiden saaminen myös muilta kuin omilta vanhemmilta tai valmentajilta on ollut myös yksi todella merkittävä projektin anti. Jo ensimmäisestä alkupalaverista, jossa itsekin pääsin olemaan paikanpäällä, oli havaittavissa positiivinen mutta silti auktoritäärinen ote, jolla ainakin meidän pojat saatiin heti mukaan. Kaikilla tiimiläisillä on ollut oma ja tärkeä roolinsa tässä projektissa ja mikä tärkeintä, kaikki ovat täydentäneet toisiaan!

Italian leirillä, jossa saimme olla myös perheenä mukana, kaikki palaset loksahtivat lopullisesti paikalleen – minun omissa ajatuksissani. Huomasin, miten hyviä tyyppejä, joista jokaisella oli oma tärkeä rooli tässä projektissa, olit Jouni kasannut ympärillesi ja ohjaamaan nuoria omassa elämässään eteenpäin. Leiri oli huippu ja kruunasi koko projektin.

HUOM! Niin oma projektini, – 40kg painoa pois – onnistui myös erinomaisesti!!

Kiitos Jouni sinulle ja koko TIIMILLE!   

T: Ari RuotsalainenVANHEMPIA PALAUTTEITA

“Meidän perheelle Minimaajoukkueleiri on ollut hieno kokemus.  Ensimmäisessä yhteisessä infossa minä herkkänä ihmisenä jo tirautin ensimmäiset kyyneleet.  Salissa välittyi jotenkin se yhteenkuuluvaisuuden tunne, vaikka emme tuntenutkaan toisiamme ja teidän vetäjien aito välittäminen ja halu tehdä näiden nuorten eteen.  

Se että vanhemmat saivat olla mukana, näimme  leirikaverit ja ymmärsimme minkä vuoksi heillä oli mukavaa.  Aina oli turvallinen olo jättää nuori leirille, jossa oli selvät säännöt ja niitä noudatettiin.  Leiriltä saimme niin lentopalloon kuin koko elämään koskevia ajatuksia kuten ravinnosta jalevosta. Innostus lentopalloon sai vahvistuksen leirin aikana, motivaatio nousi vaikka ei se huono ollut ennen leiriä.

 Meidän nuori itsenäistyi kahden vuoden aikana roimasti.  Isän saimme enemmän ja äiti on aina hössänyt liikaakin, mutta luottamus että nuori pärjää, on lisääntynyt!

Kaiken kruunasi hienosti järjestetty Italian leiri!”

MUITA KOMMENTTEJA

“Oli erittäin opettavaista ja myönteistä olla Piispalassa minien ensimmäisellä viikonloppuleirillä. Erityisesti iloksemme totesimme, vaimoni ja minä, että huomioitte kaikessa myös kasvatuksellisen puolen. Tämä yhdessä lentopallotaitojen kehittämisen myötä kasvattaa nuoristamme varmasti parempia ihmisiä ja tulevia suomalaisia.”

“Kiitos paljon viikonlopun leiristä. Kyllä tytöt sai aivan uutta puhtia harjoitteluun ja pitihän sitä vähän kavereillekin esittää mitä ollaan opittu. Innokkaina odottavat jo seuraavaa leiriä.”

“Olimme koko perhe mukana, kylläkin vain sivustakatsojien roolissa, mutta olemme erittäin tyytyväisiä näkemäämme ja kuulemaamme. Tällä viikolla onkin sitten jo nähnyt selvästi, että leiri teki hyvää liikuntainnostukselle ja oman huoneen siisteydelle. Teette arvokasta työtä nuorten parissa.”

“Suuri kiitos omasta ja poikani puolesta erinomaisesta leiristä. Vaikka asiaa tuli paljon, olette onnistunut esimerkillisen hyvin jäsentämään ja pelkistämään oleelliset asiat. Esitystavat ovat erittäin selkeitä ja havainnollisia. Kukin asia tehdään “rautalangasta”  ja sitä valaistaan hyvin esimerkeillä – myös miten ei tehdä, tulee selväksi. Fyysisen kunnon kehittämiseen tuli hyvät ja selkeät ohjeet perusteluineen, miksi sitäkin pitää kehittää.”

“Myös nuorison mielenkiinnon ylläpitäminen onnistui enemmän kuin hyvin. Upea suoritus siltäkin osin. Arvostan myös erittäin suuresti kasvatuksellisten asioiden huomioimista – siis niiden asioiden, jotka eivät suoranaisesti liity lentopalloon tai tekniikkaan, vaan kehittymiseen kypsäksi ja omin aivoin ajattelevaksi aikuiseksi, jolla on elämän arvot oikeassa järjestyksessä.”