Sisältö

Minimaajoukkueen kokonaiskesto on kaksi vuotta. Pidämme kahden vuoden aikana yhteensä kahdeksan (8) leiriä, molempina vuosina neljä (4). Toisen vuoden seitsemäs leiri pidetään Italiassa kesäkuussa. Leiripaikkoina ovat  Tanhuvaara, Kisakallio,  SantaSport ja Piispala, mikäli minimiryhmäkoot toteutuvat.

LEIRIEN AJANKOHDAT
Leirit alkavat joulun viimeisillä päivillä tai tammikuun ensimmäisellä viikolla (loppiainen). Seuraava leiri huhti- tai toukokuussa ja kolmas leiri (beach-volley) kesä-heinäkuun vaihteessa. Neljäs leiri on ennen sarjojen alkamista alkusyksystä.

HARJOITTELU
Lajiharjoittelu tukee kaikkien perusasioiden oppimista teknillisesti oikein mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Sormi- ja hihalyönti, aloitus, torjunta, iskulyönti ja erilaiset taitoa kehittävät viitepelit muodostavat pääsisällön leireillä. Jokaisella leirillä käymme myös läpi oheisharjoitteluun liittyviä asioita esim. venyttely, koordinaatio, nopeus ja voima.

TESTIT JA TESTIPALAUTTEET
Leirin sisältöön kuuluu harjoittelun lisäksi paljon muuta. Mittaamme joka leirillä nuorten pituuden, painon, ulottuvuuden käsi suorana, iskulyönnin ulottuvuuden sekä takareisien venytyksen. Näin nuoret ja vanhemmat saavat tärkeää tietoa nuorten pituuskasvun (murrosikä), kimmoisuusominaisuuksien kehittymisestä sekä liikkuvuudesta. Lisäksi teemme projektin aikana nopeus ja ketteryystestin sekä lihaskuntotestin.

Erilaisten testien tarkoitus ja tavoite ei ole kilpailuttaminen. Testitulokset ovat   henkilökohtaisia ja niitä verrataan aina omiin eikä toisten tuloksiin ja tavoitteisiin. Tavoitteena on antaa nuorille ja valmentajille selkeää tietoa kasvun ja fyysisten ominaisuuksien kehittymisestä. Samalla jokainen luo itselleen omat tavoitteensa. Näin pyrimme kehittämään tavoitteellista, realistista ja itse arvioivaa ajattelua.

KOTITEHTÄVÄT
Annamme useilla leirin jälkeen kotitehtäviä, joita on tarkoitus tehdä kotona tai omien harjoitusten yhteydessä. Pyrimme antamaan mahdollisimman selkeät ohjeet erilaisten fyysisten ominaisuuksien ja lajitekniikoiden harjoittamisesta. Lisäksi opettelemme nuorten kanssa esimerkiksi harjoituspäiväkirjan tekemistä ja keskustelemme sen tarpeellisuudesta sekä hyödyllisyydestä.

KOKO PERHE MUKAAN
Nuoret ottavat projektin aikana erilaisia tavoitteita, johon myös usein koko perhe osallistuu. Nämä tavoitteet kirjataan vanhempien kanssa allekirjoituksella. Kohteina ovat, koulukäynti eli numeroiden parantaminen, ravinnon laadun parantaminen, nuoren viikoittaisen kotitehtävien sopiminen, urheilulliset tavoitteet ja unen lisääminen ( 10 h).

KASVATUS
Yhtä tärkeänä asiana harjoittelun ohella on kasvatustyö. Ohjelmaan kuuluu erilaisia ryhmätehtäviä, joissa tuemme ystävyyden, tasa-arvon ja tiimityöskentelyn merkitystä. Lisäksi leireillä tulee olemaan eri alojen asiantuntijoita. Ravintoasiantuntija neuvoo liikkuvan nuoren oikeat ruokatottumukset. Entinen huumeiden käyttäjä, nykyinen pappi, kertoo huumeiden vaarallisuudesta nuoria koskettavalla tavalla (antoisa kokonaisuus myös vanhemmille). Painotamme koulun tärkeyttä ja kannustamme nuoria ahkeroimaan kouluarvosanojen eteen.

VALMENTAJAT

Valmennustiimissämme on mukana erityylisiä valmentajia. Mukana mm. Jouni Parkkali, Ari Paloniemi, Anssi Viita, Antti Heinänen, Aki Törmänen, Noora Heikkinen, Marko Kaasinen, Virpi Tuokko ja Pertti Pyykkö. Tämän lisäksi  leireillä tulee olemaan vierailevia valmentajia ja luennoitsijoita.

Vanhemmille sekä valmentajille leiriviikonloput tarjoavat pienellä rahalla upean viikonlopun. Luennot, harjoitukset ja kasvatustyö antaa varmasti uusia vinkkejä tukien omaa valmennustyötä. Lisäksi voitte harrastaa liikuntaa leirin ohessa meidän ohjaajien avustamana.

Jos asia kiinnostaa, soittele tai kirjoittele!