Lentopallon valmennus ja koulutus

Valmennus- ja koulutustoiminta

Valtakunnallinen Lentopalloliiton valmennuskoulutus on haastavassa tilanteessa juuri tällä hetkellä, joten tarjoamme omalta osaltamme valmennusapua lentopalloseurallenne. Meillä on valmius tulla paikkakunnallenne niin arki-iltoina kuin viikonloppuisinkin. 

Valmennus voi olla yksityisen pelaajan tai muutaman pelaajan tekniikkaopetusta. Isoille ryhmille valmennus voi keskittyä pelaamiseen, esim. iskulyönti-/torjunta-/puolustusaiheisiin ja kehittäviin pienpeleihin, vastaanotto- ja passipeliä unohtamatta. Korostamme, että samalla tilaisuudet ovat valmentajien koulutusta. Niistä voimme räätälöidä laajempiakin, viikonlopun tai useamman arki-illan paketteja, jolloin ne tutoroinnin kautta tukevat tehokkaasti valmentajia ja sen myötä joukkueita ja yksilöitä. 

Kartoitamme yhdessä tarpeenne ja teemme junioreillenne ja valmentajillenne ikimuistoisia ja kehittäviä tapahtumia. Meille on myös tärkeää toimia yhteistyössä eri alueiden aluevalmentajien kanssa.

Seuran omat tarpeet valmennukseen

Tiimin valmentajat

Jouni Parkkali

Takana erittäin menestykäs pelaajaura. Opettaa positiivisella ja innoittavalla tavalla perustekniikat pelaajille ja antaa valmentajille vinkkejä niiden kehittämiseen. 20- vuotta toimineen minimaajoukkueen isä ja entinen aluepäällikkö.

 

Pertti “Pläki” Honkanen

Takana 40 vuota valmennusta. Pertti on toiminut 20 vuotta liiton pääkouluttajana vastaten valmentajakoulutusten sisällöistä sekä kouluttajien koulutuksesta. Takana on myös 27 vuoden ura nuortenmaajoukkuevalmentajana.

 

Ari Paloniemi

Ollut 47 vuotta valmennustyössä. Valmentanut SM- tason yleisurheilijoita, hiihtäjiä, suunnistajia ja lentopalloilijoita.  Toimi vuosina 1989-2011 Lentopalloliiton päätoimisena alue- ja kenttäpäällikkönä. Erikoisosaamisena lajitekniikka- ja ominaisuusharjoitukset.

 

Juha "Löne" Lönqvist

Toiminut 30 vuotta lentopallon parissa monessa eri roolissa. Poikien ja tyttöjen valmennusta pienimmistä junioreista aina maajoukkuepelaajiin asti. Valmentajakoulutuksissa kouluttajana yli 10 vuotta, pääasiallisesti lasten ja nuorten kanssa toimivien “vetäjien” kouluttajana. Nykyään toimin Turun seudun urheiluakatemiassa lentopallon lajivalmentajana.

Henrik "Here" Kosonen

Pelannut 18 vuotta Suomen pääsarjassa sekä maajoukkueessa ja ulkomailla. Toiminut  päävalmentajana miesten Mestaruusliigassa ja apuvalmentajana naisten Mestaruusliigassa ja 1-sarjassa. Toiminut junioreiden valmentajana yli 10 vuotta, tällä hetkellä Idän alueen päävalmentajana.

 

Antti Heinänen

Vuodesta 2001 mukana Minimaajoukkueprojekteissa. Kuopion Urheiluakatemiassa vastuualueena fysiikka- ja taitovalmennus sekä testaus. Rautainen kokemus sekä nuorten että olympiatason urheilijoista. Mukana monien lahjakkuuksien taustalla fysiikkaominaisuuksien kehittäjänä. Lisäksi kansainvälisen tason kokemusta eri lajien ohjelmoinnista ja testaamisesta esim. räjähtävyys, nopeusvoima ja liikkeen perusteiden opettaminen.

Shailen Randoom

FIVB-ohjaajan työni ja asemani puolesta pyrin tarjoamaan palveluitani erityisesti koulun lentopallohankkeissa.

Olen tottunut erilaisiin lentopallon ajattelutapoihin ja tottumuksiin kaikilla viidellä eri mantereella, joissa olen valmentanut ja matkustanut. Minulla on hyvät yhteydet monilla sektorilla FIVB: n johtotasolle sekä CEV: n ja muiden lentopalloliittojen kanssa ympäri maailmaa. USA: n lentopalloliitto oli myös suuri osa menneisyyttäni 1990-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa.

Olen avoin kaikenlaiselle työlle  lentopallon parissa.

Kari Helander

KOTIKENTTÄETU – luennot tukevat urheilevien lasten vanhempia ja pistävät vanhemmat pohtimaan omia arvojaan kasvattajina. Kannustava kotikenttä antaa lapselle paremmat mahdollisuudet onnistua ja kohdata haasteet. Karin luennot voidaan toteuttaa webinaarina, jotka ovat suunniteltu auttamaan juuri vanhempia vanhemmuudessaan.

 

Kustannukset valmennuksesta

Peruskustannus on valmentajan kilometrikorvaus  matkustusäännönmukaisesti ja päivärahakorvaus. Itse valmennuksen kustannus katsotaan tapauskohtaisesti, riippuen onko kyseessä lyhyt- vai pitempi valmennuskokonaisuus.

Yhteydenotot

Jouni Parkkali
0400 409 837
jouni.parkkali@finnvolley.com

"Todella asiantuntevaa valmennusta ja erityisesti pidin tavasta opettaa/neuvoa harjoitteita ja antaa palaute. Sekä siitä, ettei lepsuilua siedetty, vaan siihen puututtiin nopeasti -> ei mene treeniaika hukkaan ja pojat oppi/palautti mieliin harjoituskulttuurin, jossa myös kehittyy. ’HUOM! Änkeän itseni mukaan myös seuraavalle leirille, koska koin itse tämän huoltajana sekä valmentajana erittäin antoisaksi leiriksi keskusteluineen kaikkineen"
Nina