Minimaajoukkue

MINIMAAJOUKKUE 2025-2026

Minimaajoukkue on noin 1,5 vuoden mittainen liikunnan, kasvamisen ja kehittymisen projekti. Periodi, jonka aikana koko perhe voi kokea liikunnan ja elämän riemua. Tämä on myös mielenkiintoinen matka valmentajille, jotka haluavat kehittyä lajin opettamisessa, monipuolisuudessa sekä nuorten kohtaamisessa.

KENELLE TARKOITETTU

Projekti on tarkoitettu 4-5 luokkalaisille lentopallosta kiinnostuneille tytöille ja pojille. Se on myös tarkoitettu lasten vanhemmille ja valmentajille, jotka haluavat kokea uutta lentopallon parissa. Loppuvuodesta 2024 alkaviin ryhmään otetaan vuonna 2013-2014 syntyneitä tyttöjä ja poikia.

LIIKUNNAN ILO

Tärkeintä meillä on saada liikunnan ilo osaksi nuorten elämää. Liikunnallinen ja terveellinen elämäntapa on jo voitto! Sisällöllisesti tulemme harjoittelemaan monipuolisesti lajia, motorisia taitoja sekä tutustumme muihinkin lajeihin. Yhdessä tekeminen, uusia ystäviä ja mukava liikunnallinen ympäristö.

MINIMAAJOUKKUEEN YHTEISIÄ TAPAHTUMIA

Yhteisiä leirejä on seitsemän (7) ja väliajalla harjoittelemme kotiolosuhteissa. Aloitamme projektin vuoden lopussa tai heti tammikuun alussa. Leiritys jatkuu keväällä, kesällä ja syksyllä. Toisen vuoden leirit ovat talvellaj ja keväällä. Koko perheen päätösleiri on viikon mittainen elämyksellinen leirimatka (2026), jonka olemme toteuttaneet joko Italiassa tai Kroatiassa.

TAVOITE NUORELLE

Tavoitteemme on kasvattaa nuorta leirien ohjelmasisällön avulla kohti urheilullista elämäntapaa. Tähän haasteeseen aiomme vastata lentopallon lisäksi mm. monipuolisella lajitarjonnalla ja kehittävillä käytännön kotitehtävillä. Ohjelmasisältömme kehittää myös nuoren sosiaalista puolta sekä nuoren ja minien vanhempien välistä vuorovaikutusta. Projektin jälkeen nuoret ovat rohkeampia koulussa ja valmiimpia aloittamaan urheiluyläkouluvaiheen sekä liiton leirityksen ja katsastukset.

SEURAIHMISET / VANHEMMAT / VALMENTAJAT

Vanhemmille leirit tarjoavat uusia näkökulmia liikunnasta. Luennot, harjoitukset ja aikaisemmat tarinat minimaajoukkueprojekteista antavat varmasti uusia ideoita esim. valmennustyöhön ja jokapäiväiseen elämään oman perheen kanssa. Leireillä tutustutte myös muihin perheisiin, joihin tulette törmäämään esim. lentopalloturnauksissa. Haluamme löytää jokaiselle perheelle oman henkilökohtaisen miniprojektin. Minkä tahansa oman kehityskohteen. Innostu vanhempana rohkeasti ohjaamisesta ja lähde mukaan seuratoimintaan. Leireillä saat varmasti uusia ajatuksia ja tukea lajin perusteiden ohjaamiseen.

Mukanaolo lapsen harrastuksesta voi aloittaa vaikka apuvalmentajana. Alkaako tästä valmentajaurasi nuorten parissa?

OPISTON RAUHAA JA LIIKUNTAMAHDOLLISUUKSIA

Vanhemmille leiritapahtumat mahdollistavat rauhoittumisen arjesta. Opiston valmiit ateriat, oma liikunta ja kevyt erikseen ohjattu liikunta piristää kehoa ja mieltä. Salitilanteen salliessa voitte laittaa myös omat höntsäpelit pystyyn vanhempien kesken.

OHJAAJAT JA VALMENTAJAT

Mukana on erityylisiä valmentajia ja liikunta-alan ammattilaisia. Lisäksi käytämme erikoisalojen luennoitsijoita sekä vierailevia valmentajia.

LEIRIMATKA ULKOMAILLA MOTIVOI KOKO PERHETTÄ

Koko minimaajoukkueprojektin päättää koko perheen yhteinen Italian tai Kroatian matka eli viikon mittainen kesäleiri vuonna 2026. Tämä on ollut yli 20 vuoden ajan tärkeä kohokohta projektille. Tämä on siis koko perheen projekti, joka on saanut koko perheen muuttamaan esim. päivittäisiä perhettä helpottavia toimintatapoja. Kokemuksia: moni vanhempi alkoi liikkumaan uudestaan ja panostamaan myös omaan hyvinvointiin. Monissa perheissä panostettiin myös käytöstapoihin ja vastuuseen kotitehtävistä. Nuoret myös osallistuivat aktiivisesti erilaisiin tempauksiin, joilla keräsivät itse rahaa leiriviikonlopun kuluihin tai ulkomaan leiriä varten.

KETKÄ MUKAAN

Mukaan otetaan vuonna 2013 ja 2014 syntyneitä tyttöjä ja poikia.

ALOITUSPAIKKAKUNNAT

Leirien aloituspaikat tulevat olemaan Lohjan Kisakallio sekä Rovaniemen SantaSport.

Ota yhteyttä

Päivitämme kesän aikana sivujamme uusilla infoilla ja tulemme olemaan teihin yhteydessä.

Kysy lisää Jouni Parkkali
jouni.parkkali@finnvolley.com tai 0400-409837
Antti Heinänen antti@finnvolley.com tai 045-1394101

Ensi alkuun en tiennyt mitään minimaajoukkuetoiminnasta ja Parkkalin Jouni oli itselle täysin tuntematon, kun en ollut lentopalloa juuri seurannut ennen kuin omat lapset alkoivat sitä harrastaa 2016. Mutta samalla tavalla kuin suhtaudun itse valmentajana uusiin asioihin, lähdettiin myös 2009 syntyneen Seelan kanssa leirille avoimin mielin. Ja olipahan mahtavaa heti huomata heti 1. leirillä, kuinka hienoa toiminta on! Etenkin se positiivinen ilmapiiri, mikä tuli kaikessa tekemisessä esiin. Vaikka pelaajien iät ja taso vaihtelivat jonkin verran, oli toiminta yhtenäistä ja hallittua. Ohjaajille nopeasti selvisi nuorten tasot ja kaikkia osattiin kannustaa ja tsempata nuoren oma taso huomioiden. Monia harjoituksia pidettiin kaikille samanlaisina, mutta ohjaajat osasivat haastaa kaikkia tason mukaan. Kovemmille pelaajille tuli monesti Jounilta pieniä lisäyksiä pallotreeneissä, joilla myös heidän vaatimustaso huomioitiin. Olen 100% varma, että ihan jokainen nuori kehittyi leirien aikana huimasti.

Toinen mieleen jäänyt asia leireillä oli monipuoliset harjoitukset ja kannustaminen monipuoliseen liikkumiseen.  Tämäkin asia on erittäin tärkeää kaikille nuorille ja myös meille vanhemmille muistaa kertoa. Huippulentopalloilijaksi ei tulla vain palloa hakkaamalla, monipuolisuus on kaiken a ja o. Eikä kaikista nuorista tule eikä tarvitse tulla huippu-urheilijoita. Mutta jos onnistumme kasvattamaan reippaita, asioihin positiivisesti suhtautuvia nuoria, joille myös liikkuminen on kivaa, olemme jo onnistuneet. 

Tämä oli samalla myös itselle valmennuskoulutusta, josta otimme ja otamme myös meidän arkeen kaiken irti. Tytöt ovat monta vuotta innokkaasti treenanneet monipuolisesti. Mutta nämä minarileirit antoivat hyvää lisäpotkua myös näille tytöille. Nyt odotetaan kovasti Italian leiriä, joka huipentaa tämänyhteisen matkan.

Iso kiitos vielä valmentajille! Teette aivan mahtavaa ja super-tärkeää työtä!

Jussi Salmi Oriveden Ponnistus