Minimaajoukkue

LAPSET JÄLLEEN MUKAAN URHEILUN PARIIN

Nyt oli aika kuunnella vanhempien, seurojen ja aluevalmentajien ajatuksia. Korona pysäytti monen nuoren lentopallon harrastuksen ja ongelma jatkuu edelleen. Näin meille on kerrottu!! Meidän jokaisen kannattaa tehdä oma osuus nuorten liikkumisen vähenemiseen. Siksi olemme päättäneet jatkaa minimaajoukkuetoimintaa vielä seuraavat kaksi vuotta.

Minimaajoukkue on lähes 1,5 vuoden mittainen liikunnan, kasvamisen ja kehittymisen projekti. Periodi, jonka aikana koko perhe voi kokea liikunnan ja elämän riemua. Tämä on myös mielenkiintoinen matka niille vanhemmille, jotka haluavat lähteä mukaan oman seuran lentopallon valmennukseen. Minimatkalla opit varmasti nuorisolentopallovalmennuksen ydinkohdat.

KENELLE TARKOITETTU

Projekti on tarkoitettu 4-5 luokkalaisille lentopallosta kiinnostuneille tytöille ja pojille. Se on myös tarkoitettu lasten vanhemmille, jotka haluavat tuoda oman lapsen lentopallon pariin. Loppuvuodesta 2022 alkaviin ryhmään otetaan vuonna 2011-2012 syntyneitä tyttöjä ja poikia.

SYTYTÄ KIPINÄ UUDESTAAN

Tärkeintä meillä on saada liikunnan ilo osaksi nuorten elämää. Liikunnallinen ja terveellinen elämäntapa on jo voitto! Sisällöllisesti tulemme harjoittelemaan monipuolisesti motorisia taitoja sekö tutustumme muihin urheilulajeihin. Yhdessä tekeminen ja uusien ystävien löytäminen tulee olemaan myös tärkeä painotus kaikessa toiminnassamme.

MINIMAAJOUKKUEEN YHTEISIÄ TAPAHTUMIA

Yhteisiä leirejä on seitsemän (7) ja väliajalla harjoittelemme kotiolosuhteissa. Aloitamme projektin vuoden lopussa tai heti tammikuun alussa. Leiritys jatkuu keväällä yhdellä leirillä ja kesällä kahdella leirillä. Toisen vuoden keväällä pidämme kaksi leiriä. Koko perheen päätösleiri on viikon mittainen elämyksellinen Italian leirimatka (2024)

TAVOITE NUORELLE

Tavoitteemme on kasvattaa nuorta leirien ohjelmasisällön avulla kohti urheilullista elämäntapaa. Tähän haasteeseen aiomme vastata lentopallon lisäksi mm. monipuolisella lajitarjonnalla ja kehittävillä käytännön kotitehtävillä. Ohjelmasisältömme kehittää myös nuoren sosiaalista puolta sekä nuoren ja minien vanhempien välistä vuorovaikutusta. Projektin jälkeen nuoret ovat rohkeampia koulussa ja valmiimpia aloittamaan urheiluyläkouluvaiheen sekä liiton leirityksen ja katsastukset.

SEURAIHMISET / VANHEMMAT / VALMENTAJAT

Vanhemmille leirit tarjoavat uusia näkökulmia liikunnasta. Luennot, harjoitukset ja aikaisemmat tarinat minimaajoukkueprojekteista antavat varmasti uusia ideoita esim. valmennustyöhön ja jokapäiväiseen elämään oman perheen kanssa. Leireillä tutustutte myös muihin perheisiin, joihin tulette törmäämään esim. lentopalloturnauksissa. Haluamme löytää jokaiselle perheelle oman henkilökohtaisen miniprojektin. Minkä tahansa oman kehityskohteen. Innostu vanhempana rohkeasti ohjaamisesta ja lähde mukaan seuratoimintaan. Leireillä saat varmasti uusia ajatuksia ja tukea lajin perusteiden ohjaamiseen.

Mukanaolo lapsen harrastuksesta voi aloittaa vaikka apuvalmentajana. Alkaako tästä valmentajaurasi nuorten parissa?

OPISTON RAUHAA JA LIIKUNTAMAHDOLLISUUKSIA

Vanhemmille leiritapahtumat mahdollistavat rauhoittumisen arjesta. Opiston valmiit ateriat, oma liikunta ja kevyt erikseen ohjattu liikunta piristää kehoa ja mieltä. Salitilanteen salliessa voitte laittaa myös omat höntsäpelit pystyyn vanhempien kesken.

OHJAAJAT JA VALMENTAJAT

Mukana on erityylisiä valmentajia ja liikunta-alan asiantuntijoita. Lisäksi käytämme erikoisalojen luennoitsijoita.

LEIRI ULKOMAILLA MOTIVOI KOKO PERHETTÄ

Koko minimaajoukkueprojektin päättää koko perheen yhteinen Italian tai Kroatian matka eli viikon mittainen kesäleiri vuonna 2024. Tämä on ollut 22 vuoden ajan aina tärkeä kohokohta projektille. Tämä on siis koko perheen projekti, joka on saanut koko perheen muuttamaan esim. päivittäisiä perhettä helpottavia toimintatapoja. Kokemuksia: moni vanhempi alkoi liikkumaan uudestaan ja panostamaan myös omaan hyvinvointiin. Monissa perheissä panostettiin myös käytöstapoihin ja vastuuseen kotitehtävistä. Nuoret myös osallistuivat aktiivisesti erilaisiin tempauksiin, joilla keräsivät itse rahaa leiriviikonlopun kuluihin tai ulkomaan leiriä varten.

KETKÄ MUKAAN

Mukaan otetaan vuonna 2011 tai 2012 syntyneitä tyttöjä ja poikia.

ALOITUSPAIKKAKUNNAT

Alustavat aloituspaikat ovat Kannonkoskella Piispalan Nuorisokeskus ja Rovaniemellä Santa-Sportin Urheiluopisto.

Ota yhteyttä

Päivitämme kesän aikana sivujamme uusilla infoilla ja tulemme olemaan teihin yhteydessä.
Kysy lisää
jouni.parkkali@finnvolley.com tai 0400-409837
Antti Heinänen antti@finnvolley.com tai 045-1394101


HUOM! ENSIMMÄINEN LEIRI ON MARRASKUUN LOPUSSA TAI JOULUKUUSSA

Ensi alkuun en tiennyt mitään minimaajoukkuetoiminnasta ja Parkkalin Jouni oli itselle täysin tuntematon, kun en ollut lentopalloa juuri seurannut ennen kuin omat lapset alkoivat sitä harrastaa 2016. Mutta samalla tavalla kuin suhtaudun itse valmentajana uusiin asioihin, lähdettiin myös 2009 syntyneen Seelan kanssa leirille avoimin mielin. Ja olipahan mahtavaa heti huomata heti 1. leirillä, kuinka hienoa toiminta on! Etenkin se positiivinen ilmapiiri, mikä tuli kaikessa tekemisessä esiin. Vaikka pelaajien iät ja taso vaihtelivat jonkin verran, oli toiminta yhtenäistä ja hallittua. Ohjaajille nopeasti selvisi nuorten tasot ja kaikkia osattiin kannustaa ja tsempata nuoren oma taso huomioiden. Monia harjoituksia pidettiin kaikille samanlaisina, mutta ohjaajat osasivat haastaa kaikkia tason mukaan. Kovemmille pelaajille tuli monesti Jounilta pieniä lisäyksiä pallotreeneissä, joilla myös heidän vaatimustaso huomioitiin. Olen 100% varma, että ihan jokainen nuori kehittyi leirien aikana huimasti.

Toinen mieleen jäänyt asia leireillä oli monipuoliset harjoitukset ja kannustaminen monipuoliseen liikkumiseen.  Tämäkin asia on erittäin tärkeää kaikille nuorille ja myös meille vanhemmille muistaa kertoa. Huippulentopalloilijaksi ei tulla vain palloa hakkaamalla, monipuolisuus on kaiken a ja o. Eikä kaikista nuorista tule eikä tarvitse tulla huippu-urheilijoita. Mutta jos onnistumme kasvattamaan reippaita, asioihin positiivisesti suhtautuvia nuoria, joille myös liikkuminen on kivaa, olemme jo onnistuneet. 

Tämä oli samalla myös itselle valmennuskoulutusta, josta otimme ja otamme myös meidän arkeen kaiken irti. Tytöt ovat monta vuotta innokkaasti treenanneet monipuolisesti. Mutta nämä minarileirit antoivat hyvää lisäpotkua myös näille tytöille. Nyt odotetaan kovasti Italian leiriä, joka huipentaa tämänyhteisen matkan.

Iso kiitos vielä valmentajille! Teette aivan mahtavaa ja super-tärkeää työtä!

Jussi Salmi Oriveden Ponnistus