Minimaajoukkue

Info

Jo vuonna 1999 toimintansa aloittanut Minimaajoukkue loppuu nykyisessä muodossaan. Nyt oli aika uudistua ja kuunnella seurojen ja aluevalmentajien ehdotuksia. Minimaajoukkue on lähes 2 vuoden mittainen liikunnan, kasvamisen ja kehittymisen projekti. Anna lapsellesi ja koko perheelle mahdollisuus kokea liikunnan ja elämän riemua.

Miksi uudistua

Entisellä mallilla miniprojektin toisena vuotena (7 luokka) nuorille tuli liikaa päällekkäisiä tapahtumia mm. alue ja -katsastusleirit, urheiluakatemian toimintaa jne. Projekti toteutetaan 4-5 luokkalaisille. Loppuvuodesta alkavaan ryhmään otetaan vuonna 2009-2010 syntyneitä tyttöjä ja poikia.

Sytytä kipinä uudestaan

Tärkeintä meillä on saada liikunnan ilo osaksi nuorten elämää. Liikunnallinen ja terveellinen elämäntapa on jo voitto! Sisällöllisesti tulemme harjoittelemaan monipuolisesti motorisia taitoja sekö tutustumme muihin urheilulajeihin. Yhdessä tekeminen ja uusien ystävien löytäminen tulee olemaan tärkeä painotus kaikessa toiminnassamme.

Minimaajoukkueen yhteisiä tapahtumia

Yhteisiä leirejä on seitsemän (7) ja väliajalla harjoittelemme kotiolosuhteissa. Aloitamme projektin vuoden lopussa tai heti tammikuun alussa. Leiritys jatkuu keväällä yhdellä leirillä ja kesällä kahdella leirillä. Toisen vuoden viimeinen Suomen leiri on kevätleiri ja päätösleiri on kesällä Italiassa tai Kroatiassa.

Tavoite nuorelle

Tavoitteemme on kasvattaa nuorta leirien ohjelmasisällön avulla kohti urheilullista elämäntapaa. Tähän haasteeseen aiomme vastata lentopallon lisäksi mm. monipuolisella lajitarjonnalla ja kehittävillä käytännön kotitehtävillä. Ohjelmasisältömme kehittää myös nuoren sosiaalista puolta sekä nuoren ja vanhempien välistä vuorovaikutusta. Projektin jälkeen nuoret ovat valmiimpia aloittamaan urheiluyläkouluvaiheen sekä liiton leirityksen ja katsastukset.

Vanhemmat / valmentajat

Vanhemmille leirit tarjoavat uusia näkökulmia liikunnasta. Luennot, harjoitukset ja aikaisemmat tarinat minimaajoukkueprojekteista antavat varmasti uusia ideoita esim. valmennustyöhön ja jokapäiväiseen elämään oman perheen kanssa. Leireillä tutustutte myös muihin perheisiin, joihin tulette törmäämään esim. lentopalloturnauksissa. Haluamme löytää jokaiselle perheelle oman henkilökohtaisen miniprojektin. Minkä tahansa oman kehityskohteen. Innostu vanhempana rohkeasti ohjaamisesta ja lähde mukaan seuratoimintaan. Leireillä saat varmasti uusia ajatuksia ja tukea lajin perusteiden ohjaamiseen. Mukanaolo lapsen harrastuksesta voi alkaa vaikka apuvalmentajana. Alkaako tästä valmentajaurasi nuorten parissa?

Opiston rauhaa ja liikuntamahdollisuuksia

Vanhemmille leiritapahtumat mahdollistavat rauhoittumisen arjesta. Opiston valmiit ateriat, oma liikunta ja kevyt erikseen ohjattu liikunta piristää kehoa ja mieltä. Salitilanteen salliessa voitte laittaa myös omat höntsäpelit pystyyn vanhempien kesken.

Ohjaajat ja valmentajat

Mukana on erityylisiä valmentajia ja liikunta-alan asiantuntijoita. Lisäksi käytämme tarvittaessa luonnoitsijoita.

Leiri ulkomailla

Koko minimaajoukkueprojektin päättää koko perheen yhteinen Italian tai Kroatian matka eli viikon mittainen loppuleiri. Tämä on ollut 20 vuoden ajan aina tärkeä kohokohta projektille. Tämä on siis koko perheen projekti, joka on saanut koko perheen muuttamaan esim. päivittäisiä perhettä helpottavia toimintatapoja. Kokemuksia: moni vanhempi alkoi liikkumaan uudestaan ja panostamaan myös omaan hyvinvointiin. Monissa perheissä panostettiin myös käytöstapoihin ja vastuuseen kotitehtävistä. Nuoret myös osallistuivat aktiivisesti erilaisiin tempauksiin, joilla keräsivät itse rahaa leiriviikonlopun kuluihin tai ulkomaan leiriä varten.

Ketkä mukaan

Mukaan otetaan vuonna 2009 tai 2010 syntyneitä tyttöjä ja poikia.

Aloituspaikkakunnat

Alustavat aloituspaikat ovat Kannonkoskella Piispalan Nuorisokeskus ja Rovaniemellä Santa-Sportin Urheiluopisto.

Ennakkoilmoittautuminen menossa

Mukaan mahtuu vielä 4 nuorta. Mikäli asia kiinnostaa teitä, ole yhteydessä, . Jouni Parkkali puh. 0400-409837 .

Ota yhteyttä

Päivitämme kesän aikana sivujamme uusilla infoilla ja tulemme olemaan teihin yhteydessä.
Kysy lisää
jouni.parkkali@finnvolley.com tai 0400-409837
Antti Heinänen antti@finnvolley.com tai 045-1394101

Lentopalloliiton terveiset

” Urheilijaksi kasvamiseen voi olla monia erilaisia polkuja. Yksi tapa nuorelle pelaajalle löytää omaa urheilijan identiteettiään on osallistua erilaisille vapaaehtoisille leireille ja projekteihin. Minimaajoukkueen eli Minarin on käynyt läpi monta nuorta urheilijanalkua, joiden polku on vienyt mihin kenenkin, harrastajapelaamisesta aina lajin huipulle asti.

Minimaajoukkue ei ole nimestään huolimatta Lentopalloliiton maajoukkuetoimintaa, mutta on hyvä lisä niille lapsille ja perheille jotka haluavat panostaa lajin harrastamiseen enemmän. Nyt aloittava uusi minimaajoukkue suunnataan nyt vuotta aikaisempaa nuoremmille lentopalloilijoiden aluille – siten että toiminta ei mene päällekkäin Lentopalloliiton eri alueiden aluejoukkuetoiminnan kanssa.

Minimaajoukkuetoiminta on kokonaisvaltainen projekti, joka voi olla kasvattavaa ja mielenkiintoista yhtälailla myös pelaajien vanhemmille ja koko perheelle. Se on löytänyt oman paikkansa lajissamme ja on hienoa nähdä, kuinka se kerää vuosittain ison määrän junioreita kasvamaan lentopallon parissa. “
Seppo Siika-Aho