Italia 2024 kesäkuu-heinäkuun alku

Tavoitteenamme on luoda koko Minimaajoukkueperheen yhteinen matka, elämyksiä Italiasta ja hauskaa Sport&Fun toimintaa. Lajivalmennusta hoidetaan sekä Euro Campin että keskustan beachvolley kentillä. Sateen sattuessa meillä on mahdollisuus ottaa myös salitreeniä eli sisävarustus myös mukaan. Euro Campilla on paljon nuorten toimintaa lajiharjoitusten lisäksi.

Perheenjäsenet saavat nauttia Italian lämmöstä sekä kierrellä Cesenaticon kaupungissa ja lähialueilla. Voitte vapaasti seurata nuorten harjoituksia ja oheisohjelmaa. Tulemme myös järjestämään yhteisiä oheismatkoja San Marinoon, Venetsiaan sekä vesipuistoon sekä Mirabilandian huvipuistoon.

Harkinnassa on myös toteuttaa tämä ulkomaan minien leiri kahdessa ryhmässä eli Kisakallio ja Rovaniemi omana ryhmänään. Tämä voi tarkoittaa sitä että ryhmät ovat pari päivää kohteessa yhtäaikaa tai sitten ryhmät menevät eri suuntiin vaihtopäivänä. Asia on vielä auki koska siihen vaikuttaa lopullinen ryhmien koko, logistiikka ja varausten kapasiteetti.

MAJOITTUMINEN MINIMAAJOUKKUE
Minimaajoukkueen nuoret majoittuvat Euro Campin liikuntaleirikeskuksessa, joka sijaitsee 2km Cesenaticon keskustasta. Aikuiset majoittuvat keskustan hotellissa.

Euro Camp on toiminut pitkään eri lajien nuorten leiritys- ja harjoituspaikkana. Sen rannasta löytyy useita beachvolley kenttiä, ulkokoripallokenttiä sekä oma hiekkaranta. Harjoituskeskuksessa saattaa majoittua samaan aikaan noin 400 muuta nuorta eri lajien harrastajaa. Tunnelma ja energia leirikeskuksessa on ainutlaatuinen. Olemme työskennelleet heidän kanssa yli 20 vuotta.

Ohjaajamme majoittuvat myös EuroCampilla jolloin ohjelman pyörittäminen, ilta- ja yövalvonta sekä leiriläisistä huolehtiminen on helpompaa.

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET
Oliko jokin kuljetusajatus Suomessa kentälle?
– Jokainen hoitaa lapsensa Suomessa lentokentälle. Meillä on ohjaaja vastassa Helsingissä lentokentällä lähtöportilla eli taxfree puolella. Jos on tarvetta ottaa joku mini vastaan esim. ennen turvatarkastusta niin sovitaan siitä erikseen. Liikumme yhdessä ryhmänä lentokentältä aina leirikeskukseen saakka.

Onko tiedossa ennen lähtöä halpaa majoitusvaihtoehtoa isolle ryhmälle lähellä Helsinki-Vantaan lentokenttää?
– 5 km lentokentältä, sijaitsee Tikkurilan Urheiluhotelli. Heiltä löytyy mm.
 8-hengen huoneita. Yhteistiedot: Hotelli Tikkurila, Läntinen Valkoisenlähteentie 52, 01300 Vantaa +358 43 825 2928 ja e-mail: hotelli@hotellitikkurila.fi www.hotellitikkurila.fi He tilaavat myös tila- ja normaalitaksit etukäteen. Tilataksin hinta lentokentälle on noin ( 8 henkilöä) 35€

Toimivatko minit Italiassa omana ryhmänään, vai tuleeko minien joukkoon muita mahdollisia leirillä olevia ryhmiä (esim. muista maista)?
– Me toimimme omana ryhmänä koko ajan. Totta kai sekoittelemme omaa ryhmäämme esim. pelikuvioissa. Pystymme myös antamaan useampia harjoituksia niille mineille, joilla energiaa riittää. Jos paikalla on samaikäisiä ulkomaalaisia pelaajia, yritämme järjestää pelin heitä vastaan.

Ketkä minejä ohjaavat leirillä?
– Omat tutut suomalaiset ohjaajat, joita olette tavanneet opiston leireillä sekä muutamia lisäohjaajia

Saavatko minit valita huonekaverin?
– Huonekokojen puitteissa minit voivat valita huonekaverinsa. Huoneet ovat pääsääntöisesti 6-12 hengen huoneita. Tällöin huonejärjestelyt on helppo hoitaa

Millaiset kulkuyhteydet nykyisten minien perheenjäsenten teidän varaamasta majoitushotellista on Euro Campille?
– Suosittelemme vuokraamaan polkupyörät. Hinta koko viikolta on noin 30€. Myös meren rantaa tai tietä pitkin voi kävellä 2 km matkan leirikeskukseen. Busseja hotelleilta Euro Campille ei kulje. Pyörillä on mukava mennä meren rantaa pitkin  noin 8 km päässä olevaan Cervian upeaan kaupunkiin 
www.turismo.comunecervia.it

Saako Euro Campin alueella kulkea vapaasti, esim. tulla katsomaan minien harjoituksia?
– Voitte tulla katsomaan koska tahansa. Kun Euro Campin 8 beach-kenttää on vapaana, voitte pelailla keskenänne omia pelejä. Yleensä kentät ovat vapaita siestan aikaa eli klo 13.00-16.00.

Mitä jos miniläinen ei pääse leirille, onko heille leiriä Suomessa?
– Ei varmastikaan ainakaan kesän aikana, mutta ehkä voimme pitää vielä yhden leirin syyskuussa 2024 ennen sarjapelejä

Onko leirikeskuksessa mahdollisuus pestä pyykkiä?
– Leirikeskuksessa on iso pesukone ja kuivausrumpu. Ne toimivat 4-5€ hinnalla. Koneeseen mahtuu todella paljon urheiluvaatteita. Leirikeskuksessa on myös kioski, josta saa juomia, pikkupurtavaa sekä oma rantakahvila.

Millainen kaupunki on Cesenatico? 
Se on erittäin rauhallinen ja kaunis pieni kaupunki noin 20 000 asukasta. Keskustassa on monenlaisia kauppoja ja kanavan varressa erittäin mukavia kala- ja liharavintoloita
 www.cesenatico.it

Voiko vanhemmat ottaa oman minin joskus perheen mukaan esim. syömään tai omalle päiväretkelle?
– Voitte ottaa lapsenne mukaan milloin vain. Ohjaajille vain tästä ilmoitus mielellään edellisenä päivänä niin tiedämme missä leiriläiset liikkuvat.

Milloin pitää päättää lähteekö Italian matkalle?
– Varmaan joskus loppuvuodesta 2023 olisi hyvä tietää ajatuksenne.

KUSTANNUKSIA
Minin leirimaksu on 570-600€/hlö/vko. Hinta sisältää täysihoidon, valmennuksen, ohjaukset, kenttämaksut, yövalvonnan sekä San Marinon matkan mineille.

LENNOT JA LENTOKENTTÄKULJETUKSET
Näillä näkymillä otamme lennot Milanoon, jolloin liittymälennot maakunnista onnistuvat myös. Riippuen yhteyksistä myös Venetsia saattaa olla vaihtoehto. Finnair on lentänyt myös Bolognaan, josta on lyhyempi matka leirikeskukseen. Lennot ja niiden aikataulut selviävät joskus syyskuussa 2023. Finnair on muuttanut jatkuvasti noita Bolognan lentojen aikatauluja mm. perumalla niitä. Milanon lennot ovat toimineet täsmällisesti.

SAN MARINON MATKA
Aikuiset 20€ sisältää bussin meno-paluu sekä bussin parkkimaksun ja alle 10v veloituksetta. HUOM! Matka kuuluu minien leirimaksuhintaan.

MIRABILANDIAN HUVIPUISTO
Ohjelmasisältöön kuuluu vierailu upeassa Mirabilandian huvipuistossa. Hinta on 35€/hlö ja siihen sisältyy sisäänpääsymaksu sekä edestakainen bussikuljetus. Mikäli lapsenne ei mene sinne, järjestämme heille ohjelmaa Euro Campillä. Infoa paikasta osoitteessa: www.mirabilandia.it Maksamalla sisäänpääsymaksun, saatte rannekkeen jolla pääsee sitten kaikkiin laitteisiin. Sisäänpääsymaksu maksetaan, vaikka et kävisikään laitteissa. Huvipuistossa on myös muutakin nähtävää, mm. erilaisia näytöksiä.

VENETSIAN MATKA
Venetsian matka tulee olemaan koko päivän mittainen. Lähtö tapahtuu aamulla Euro Campiltä klo 07.30 yksityisbussilla. Bussimatka kestää 2.45min ja menemme suoraan mantereella olevalle parkkipaikalle. Sieltä jatkamme laivakuljetuksella (20 min) San Marcon aukiolle, joka toimii kokoontumispaikkana paluumatkalle. San Marcon aukiolta jatkamme kävelyä kujia pitkin yhdessä kuuluisalle Rialton sillalle. Sen jälkeen jokaisella on aikaa n. 4 tuntia shoppailla, ruokailla ja käyskennellä kuuluisia kapeita katuja. Kokoontuminen tapahtuu sovittuun kellonaikaan San Marcon aukion lähellä olevaan Vesibussiin. Kävely Venetsian kapeilla kujilla tuntuu etukäteen vaikealta (eksyminen) Pelastuksena on se, että 90% kaikissa kadunkulmissa lukee S Marco ja nuoli minne suuntaan pitää mennä. Palaamme Cesenaticoon päivälliselle noin klo 20.00.
Hinta tulee olemaan 65-75€ /hlö sisältäen bussimatkat, laivakuljetuksen San Marcolle ja takaisin parkkipaikalle, bussin parkkimaksun (440€) ja Venetsian veron. Alle 12v lasten hinta vielä avoin.

OHJELMARUNKO
Ohjelmarunko on aika väljä eikä siihen ole laitettu vielä tarkkaa tuntiaikataulua. Tarkempi päiväohjelma selviää myöhemmin. Myös joitakin ohjelmia saatetaan muuttaa päivältä toiselle mm. sääolosuhteiden takia. Ohjaajamme järjestävät mineille myös päivittäin vapaa-ajan ohjelmaa. Se voi sisältää ryhmäytymistä, pelejä, iltapiirin ja yhdessäoloa jne. Niitä ei ole vielä merkitty ohjelmaan.Ohjaajamme majoittuvat samoissa tiloissa minien kanssa. Olemme koko ajan läsnä päivän, illan ja yön aikana.

Lähdetään yhdessä suunnittelemaan ikimuistoista elämysmatkaa.
HUOM! Tässä asiassa on tärkeää selvittää ajoissa lapselle ja koko perheelle, mitä tähän ulkomaanmatkan osallistumiseen tarvitaan. Eli minien omiin projekteihin kannattaa liittää erilaisia asioita, joita tekemällä voi saada matkakassaa kartoitettua. Esim. kotitehtävät, koulunumerot, ravinto jne.

Tulemme kokoamaan tälle sivulle enemmän infoa, varauksia ja aikatauluja kunhann asiat etenevät. Pidätämme oikeudet hintojen ja aikataulujen muutoksiin.

LINKKEJÄ
Cesenatico
Cervia
Mirabilandian huvipuisto
Atlantican vesipuisto
EuroCamp suomekieliset sivut Liikuntamatkat Finland
EuroCamp Italia